Pentru a vizualiza fisierele .pdf aveti nevoie de Adobe Reader
Get Adobe Reader
Abonare Dezabonare

sigur.info-internet mai sigur pentru  copii

cutezatorii.ro Web analytics

67

Sărbătorile de iarnă și-au anunțat deja venirea. Străzile sunt luminate de mii de beculețe, gospodinele freamătă și se gândesc la tot felul de rețete. Colindele ne încântă auzul peste tot, acasă, pe stradă, în magazine. Până și site-ul nostru s-a pregătit pe măsură. Toate acestea nu vestesc decât zilele de sărbătoare. Și clipele speciale alături de cei dragi. Odată cu venirea sărbătorilor de iarnă și-a  făcut apariția și numărul 67 al revistei Cutezătorii...

Competiția pentru un loc gratuit în Tabăra Cutezătorii a început! Citeşte fiecare ediţie Cutezătorii, fii un colaborator activ. Înscrie-te în Concursul Revistei „Redescoperă România” şi intră în competiţia pentru un loc în TABĂRĂ!

Zilele treceau repede în Tabara Cutezătorii, iar noi participanții ne bucurăm din plin de momentele petrecute împreună și de activitățile minunate. Vremea ținea cu noi, așa că în fiecare dimineață admiram crestele albe scăldate în soare ale Masivului Pietrei Craiului, iar în una din zile am și aflat de ce sunt albe și nu „acoperite cu zăpadă”, așa cum credea Teodor, unul din colegii de tabară. Și ce mod de a afla mai multe despre acest munte este mai relevant decât prin a escalada potecile pe unul dintre numeroasele sale trasee turistice?

Crăciunul este sărbătoarea in care familia se bucură de cadouri, de mese cu bucate tradiționale, de zăpadă - tot mai absentă din păcate in ultimii ani -, de brad, de bucuria de a merge la biserică și de a colinda. Sărbătorile de iarnă sunt insă pentru mulți copii și un prilej să meargă cu familia in anumite zone turistice. Fie că ajung in țară, fie in străinătate, toți membrii familiei au oportunitatea de a cunoaște tradiții locale, iar personajele comune sunt Moș Crăciun, bradul și colindele.

X FACTOR este o competiție care își propune să găsească noi talente muzicale vocale, în prezent desfășurată în diferite țări în care concurenții sunt oameni obișnuiți, care aspiră la o carieră muzicală. „Factorul X” se referă la o trăsătură indefinibilă care atrage calitatea de star, iar premiul cel mare este, de obicei, un contract cu o casă de discuri, pe lângă publicitatea datorată participării la concurs. În România, X Factor a ajuns deja la al cincilea sezon. Delia, Ștefan Bănică și Horia Brenciu sunt cei trei jurați care vor decide cine merită să meargă mai departe și să câștige competiția. În premieră, telespectatorii au anul acesta șansa să își trimită favoritul chiar în galele live dacă votează.

Ştiaţi că stelele au culori diferite? Noi ne-am  obişnuit cu soarele nostru, care este o stea galbenă, de mărime medie. Dacă privim cerul cu ochiul liber sau cu un telescop, într-o noapte senină vom vedea stele roşii, galbene, albe şi albastre. Unii văd câteodată şi stele verzi, dar nu pe cer.

Sărbătoarea Crăciunului în Familia Regală a României este, în primul rând, o sărbătoare de familie, intimă, aşa cum este pentru toţi românii. Obiceiul de a serba Crăciunul în jurul unui brad, frumos împodobit, este un obicei străin, de origine scandinavă, adoptat în secolul al XVII-lea în Germania. Odată cu venirea în ţară a Principelui Carol I de Hohenzollern, viitorul rege Carol I al României, pomul de Crăciun este adoptat şi de boierii români, dornici să imite obiceiurile străine şi, nu după mult timp, devine un obicei îmbrăţişat de toată ţara. Tot atunci, colindul german O Tannenbaum este adoptat şi de români, pătrunzând în casele oamenilor cu titlul O Brad Frumos.

Mega postere cu...

 

Citiți suplimentul gratuit Școala Altfel

 

Acestea sunt doar o mică parte din noutăţile pe care revista voastră preferată le-a pregătit în această ediţie. Pe restul le veţi putea afla citind noul număr!

Participaţi activ pe facebook.com/Cutezatorii şi faceţi cunoscute în suplimentul revistei, „Şcoala altfel”, proiectele şcolare sau extraşcolare în care v-aţi implicat. Fiţi reporteri cutezători şi scrieţi echipei pe office@cutezatorii.ro. Puteţi să propuneţi spre publicare chiar şi poezii, fragmente de proză, imagini ale picturilor şi desene create sau recenzii de cărţi.

Vă doresc acum, la sfârşit de an calendaristic, dar început de naştere spirituală, să primiţi în casa voastră, cu sufetul deschis, cu inima curată, încă o dată şi în acest timp, Nașterea Domnului!

Acest mesaj de suflet să vă dezgheţe sufletele amorţite de problemele sociale întâmpinate în aceste vremuri grele, vremuri ce ne încearcă nădejdea.

Trebuie să ştim că „Dumnezeu este un drept al omului” ( Gérald Leroy) şi trebuie să Îl avem în inimile noastre, trăindu-L (sau măcar să încercăm).

Până la următoare ediţie, vă aştept pe www.facebook.com/cutezatorii, unde vom putea ţine legătura şi îţi voi putea răspunde la toate întrebările legate de revista ta preferată.

SĂRBĂTORI FERICITE ȘI LA MULȚI ANI!

Comentariile acestui articol:
Detalii comanda online la sectiunea distributie.
Cum pot comanda numarul 64????
Cum pot comanda numarul 64????
Cum pot comanda numarul 64????
o am
de abea astept numarul 62
In acest nr apare Covrigea Florentina Lavinia?
revista am cumparat-o
serios?in scoli?in chioscurile de presa!vreauMAXIM
FELICITARI !
Excelent acest numar. Rusine ministrului educatiei
Unde este partea cu pisica fantastica???
Drăguț număr !
Este cea mai tare revista!
da imi place revista am nr 52 primiti si un cadou
Detalii comanda online la sectiunea distributie.
Cum pot să comand nr. 51 ? Vă rog , este urgent
Cum as putea sa comand numarul 51?
Nume*:

E-mail:

Website:

Comentariu*: