Pentru a vizualiza fisierele .pdf aveti nevoie de Adobe Reader
Get Adobe Reader
Abonare Dezabonare

sigur.info-internet mai sigur pentru  copii

cutezatorii.ro Web analytics

64


   Din noul număr nu lipsesc recomandările pentru un stil de viaţă sănătos; informaţii despre oameni şi acţiuni temerare; istorie; literatură, benzi desenate; idei de călătorie; spaţiu pentru joc şi jocuri; recenzii la titluri de cărţi; creaţii literare şi plastice. 

Jurnalul taberei a ajuns la final. Peste timp, rămân amintirile. Câștigători ai concursului „Redescoperă România” sau simpli participanți, cu toţii ne-au transmis gândurile lor de bine. Protagoniștii Taberei Cutezătorii 2014 își doresc și vă doresc tuturor ca Tabăra Cutezătorii să fie extraordinară şi în 2015!

Nu uitați! Vă puteți înscrie în Tabăra Cutezătorii, Bran, 2015, până pe 2 iunie 2015. Detalii AICI.


Povestea noastră începe în urmă cu 8 ani, când Ionuţ era un băieţel timid şi temător. Mama lui a venit la centrul de zi Sf. Dimitrie pentru a ne cere ajutorul. Pentru că Ionuţ nu a mers la grădiniţă, nu era obişnuit cu alţi copii şi de aceea nu dorea să meargă la şcoală. Era foarte ataşat de mama lui şi plângea ori de câte ori se despărţea de ea. Un an de zile, mama lui a încercat să îl convingă că şcoala nu este un loc de care să se teamă… Continuarea poveștii o puteți citi doar în noul număr.

 

Calcarele sunt rocile cele mai abundente de pe Pământ, situându-se pe locul trei după rocile argiloase şi gresii. Ele se întind pe suprafeţe vaste ale continentelor şi platformelor continentale, dominând numeroase lanţuri muntoase (în România – Munții Apuseni). Reliefurile carstice formate din calcar pot fi adesea impresionante, bogate în peşteri şi chei. Calcarele constituie o dovadă remarcabilă a abundenței vieţii pe Pământ şi în special în mări. Ele sunt plăsmuite aproape în totalitate de vieţuitoare. Straturile uriașe de calcar cu grosimi de mii de metri sunt alcătuite din resturile nenumăratelor vietăţi marine, care s-au acumulat pe fundul mării pe parcursul a milioane de ani, iar apoi s-au transformat lent în rocă. Această acumulare continuă şi în prezent. Practic, apa este un element esențial care participă la formarea calcarelor.

Vacanța de vară, deși lungă temporal, pare a trece într-o clipă. De ce? Pentru că mulți dintre voi profitați de orice moment, iar clipele frumoase trec atât de repede! Dar, există o formula pentru a profita din plin de vacanță? Puteți reuși să trăiți cât mai multe aventuri? Din păcate, mulți dintre voi nu prea reușiți să vă gestionați timpul. O rețetă nu există, însă ideal este ca în vacanță să faceți de toate ‒ călătorii, jocuri, întâlniri cu prietenii, dar și citit și învățat. Poate ultimele activități nu s-ar potrivi în peisajul estival, însă și mintea trebuie antrenată, așa că o pauză de trei luni e destul de mare. Psihologul Diana Ioaneș, dar și copii de diferite vârste din școli bucureștene, mi-au răspuns la întrebarea - Ce ar trebui să faci în vacanța mare?

După ce a compus muzica pentru toată crema de artiști din România, Marius Moga a lansat primul single în 2014, „Pe barba mea”, o piesă de rezistență pe frecvenţele posturilor de radio şi TV din România. Acum a venit momentul pentru cel de-al doilea single, „Suntem Păsări Călătoare” feat. Achi, o piesă cu mesaj pozitiv și inspirațional, în care sigur o să te regăsești și tu!

În ultima ediţie din acest an şcolar ne vom îndrepta paşii spre un alt loc deosebit din inima Moldovei, aproape de Târgul Frumos, unde regăsim încântătoarele domenii ale Ruginoasei. Chiar scriitorul Constantin Negruzzi a rămas fascinat de acest loc „Călătorul, primind aici ospitalitatea, uita necazele... El pare că se trezeşte transportat, ca printr-un farmec, într-un castel descris de Walter Scott...” .De acest loc am rămas şi eu încântat, şi nu doar prin frumuseţea lui, ci şi prin imensa încărcătură istorică care există aici încă din primul deceniu al secolului al XIX-lea, mai exact din anii 1800-1811, când a fost construit la ordinul familiei Sturdza o adevărată bijuterie arhitectonică. Este vorba de Palatul de la Ruginoasa, devenit ulterior reşedinţa de vară a domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

O carte conține unu la sută litere și nouăzeci şi nouă la sută emoție este o idee emisă de un cititor fervent și inspirat. Ideea, se pare că s-a propagat cu repeziciune sau exista demult ascunsă în mintea și sufletul elevilor din Școala „Nicoale Iorga”, Ploiești. Cartea însăși confirmă ideea atât de simplu și reușit exprimată. Pentru că o carte este teritoriul cu izvoare nesecate din care se adapă sufletește fluvii de cititori, alte și alte generații, din alte și alte culturi. Scriitorul umple pagini de cuvinte iar fiecare din acestea sunt precum niște cutii de rezonanță pentru sufletul cititorilor.

Mega postere cu...

Citiți suplimentul gratuit Școala Altfel


Acestea sunt doar o mică parte din noutăţile pe care revista voastră preferată le-a pregătit în ultima ediţie din acest an școlar. Pe restul le veţi putea afla citind noul număr!

Participaţi activ pe facebook.com/Cutezatorii şi faceţi cunoscute în suplimentul revistei, „Şcoala altfel”, proiectele şcolare sau extraşcolare în care v-aţi implicat. Fiţi reporteri cutezători şi scrieţi echipei pe office@cutezatorii.ro. Puteţi să propuneţi spre publicare chiar şi poezii, fragmente de proză, imagini ale picturilor şi desene create sau recenzii de cărţi.

Până la următoare ediţie, vă aştept pe www.facebook.com/cutezatorii, unde vom putea ţine legătura şi îţi voi putea răspunde la toate întrebările legate de revista ta preferată.

Mihai Asofie.

Comentariile acestui articol:
Cum pot comanda numarul 64????
Cum pot comanda numarul 64????
Cum pot comanda numarul 64????
o am
de abea astept numarul 62
In acest nr apare Covrigea Florentina Lavinia?
revista am cumparat-o
serios?in scoli?in chioscurile de presa!vreauMAXIM
FELICITARI !
Excelent acest numar. Rusine ministrului educatiei
Unde este partea cu pisica fantastica???
Drăguț număr !
Este cea mai tare revista!
da imi place revista am nr 52 primiti si un cadou
Detalii comanda online la sectiunea distributie.
Cum pot să comand nr. 51 ? Vă rog , este urgent
Cum as putea sa comand numarul 51?
Nume*:

E-mail:

Website:

Comentariu*: