Pentru a vizualiza fisierele .pdf aveti nevoie de Adobe Reader
Get Adobe Reader
Abonare Dezabonare

 

 

73

Sărbătorile de iarnă sunt pentru mulți dintre noi cea mai frumoasă perioadă din an. Cu emoție și nerăbdare primim în suflete Nașterea Domnului urmată de momentul în care ne despărțim de bunele și relele din anul ce tocmai se încheie și pășim încrezători spre un nou început, într-un An Nou.

Vă dorim acum, la sfârşit de an calendaristic, dar început de naştere spirituală, să primiţi în casa voastră, cu sufetul deschis, cu inima curată, încă o dată şi în acest timp, Nașterea Domnului!

Iată doar câteva din noutățile ediției 73 a revistei Cutezătorii

 În vacanţa de vară, 5 locuri gratuite îi aşteaptă pe cei mai perseverenţi cutezători.Competiţia pentru cele 5 de locuri gratuite a început! Înscrie-te în Concursul Revistei „Redescoperă România” şi asigură-ți un loc în TABĂRĂ!

În timp, oamenii au încercat să-L imite pe Dumnezeu. Au căutat în străfundurile fiinţelor lor şi în adâncul
gândurilor, în trăirile lor sufleteşti sau ale altora, după care au aşternut pe hârtie cuvinte frumoase, bogate şi interesante, apoi, adunându-le pe toate la un loc, au scris Cartea. Cartea e menită să ne înalţe, să ne bucure ori să ne întristeze, să ne deschidă ferestre în suflete şi să ne îmbogăţească imaginaţia şi vocabularul, să ne schimbe ca oameni din rău în bine, ba chiar din bine în şi mai bine.

De secole, an de an toate simbolurile Crăciunului se strâng în piețele sau târgurile de Crăciun. Deschise, în
general, la jumătatea lunii noiembrie sau chiar la început de decembrie, în zonele centrale ale marilor orașe, târgurile de Crăciun îi pregătesc pe oameni să dăruiască, fapt ce reprezintă esența acestei sărbători. Adesea, magia iernii și a sărbătorilor de iarnă îi acaparează chiar și pe cei care nu sunt creștini și nu de puține ori vedem cum simbolurile Crăciunului ajung chiar și în Japonia, la Tokyo, spre exemplu. De câțiva ani Ambasada Germaniei organizează în Țara Soarelui Răsare târguri de Crăciun.

Peter Gene Hernandez, cunoscut sub numele de scenă Bruno Mars, s-a născut pe 8 octombrie1985, fiind cântăreț, compozitor și producător muzical. Muzica lui este o îmbinare între R&B, soul, hip-hop și pop, și-a construit o carieră de succes în calitate de cântăreţ și producător, compunând atât cântece pentru el, cât și pentru alţi artiști.

Dragi prieteni ai muzicii, m-am gândit că într-o zi de iarnă, o poveste la gura sobei și o muzică frumoasă - care simbolizează armonia universală- pot împreună să vă încălzească inimile, dar să vă ajute deopotrivă la dezvoltarea sensibilităţii, intelectului şi, de ce nu, a voinţei. Am să vă povestesc câte ceva despre instrumentele muzicale, despre formaţii instrumentale (orchestră, ansambluri, etc.) şi despre rolul dirijorului şi al baghetei magice din mâna lui.

Trăim în epoca ierarhizărilor şi autodepăşirilor umane. Evoluţia omului a determinat apariția unor noi tehnologii şi inovaţii. Din acest număr dorim să vă prezentăm diferite topuri din lume, care să ilustreze progresul din ultimii ani şi evoluţia omenirii în diverse domenii. Ediția aceasta am pregătit pentru voi un top 5 al celor mai înalte clădiri din lume.


Citiț suplimentul

Școala Altfel

Acestea sunt doar o mică parte din noutățile pe care revista voastră preferată le-a pregătit în această ediție aniversară. Pe restul le veți putea afla citind noul număr!

Participați activ pe facebook.com/Cutezatorii și faceți cunoscute în suplimentul revistei, „Școala altfel”, proiectele școlare sau extrașcolare în care v-ați implicat. Fiți reporteri cutezători și scrieți echipei pe office@cutezatorii.ro. Puteți să propuneți spre publicare chiar și poezii, fragmente de proză, imagini ale picturilor și desene create sau recenzii de cărți

Până la următoare ediție, vă așteptăm pe www.facebook.com/cutezatorii, unde putem ține legătura și vă putem răspunde la toate întrebările legate de revista voastră preferată.

Sărbători fericite și La Mulţi Ani!