Pentru a vizualiza fisierele .pdf aveti nevoie de Adobe Reader
Get Adobe Reader
Abonare Dezabonare

sigur.info-internet mai sigur pentru  copii

cutezatorii.ro Web analytics

62

Salutare dragi cutezători! Un nou număr, un nou anotimp. Revista voastră preferată Cutezătorii v-a pregătit aşa cum deja sunteţi obişnuiți o ediţie ce nu trebuie ratată de nici un cutezător. V-am făcut curioşi? Atunci cu siguranţă veţi dori să aflaţi câteva dintre noutăţile ediţiei 62 a revistei Cutezătorii...  

   Din noul număr nu lipsesc recomandările pentru un stil de viaţă sănătos; informaţii despre oameni şi acţiuni temerare; istorie; literatură, benzi desenate; idei de călătorie; spaţiu pentru joc şi jocuri; recenzii la titluri de cărţi; creaţii literare şi plastice.

Nu uitați! Competiţia pentru cele 20 de locuri gratuite a început din ediţia lunii noiembrie. Înscrie-te în Concursul Revistei şi intră în competiţia pentru un loc gratuit în Tabăra Cutezătorii de la Complexul Wolf din Bran! Ai toate detaliile AICI.

Start în ediția a VIII-a a Concursului Național Eco Fun. Tema din acest an este: Apă, Aer, Pământ, Foc- Ideile naturii sau Armonia celor 4 elemente. Anul acesta Concursul Național Eco Fun aduce în discuție, odată cu această temă, toate cunoștiințele voastre despre planeta vie. Fiți creativi! Creativitatea voastră va fi precum focul, explozia ei va genera cele mai izbutite lucrări la secțiunile: afiș, grafică computerizată și eco-eseu argumentativ. Lucrările vor fi ca niște izvoare de inspirație care vor face ideile voastre să circule precum aerul și să convingă și alți oameni să protejeze forțele vitale ale planetei: apa, aerul, focul și pământul.

Vă mai amintiți definiția aerului? Aerul este amestecul de gaze ce alcătuieşte straturile inferioare ale atmosferei Pământului. Dar ce reprezintă conceptul de „atmosferă a Pământului”? Atmosfera desemnează învelișul de aer sau alte gaze al Pământului sau al altui corp ceresc. Atmosfera planetei noastre este practic 100 % gazoasă, fiind compusă din aer. Conține însă și urme de substanțe solide și lichide fin divizate. Atmosfera este numită uneori, pur și simplu, „aer”. Acest înveliș este alcătuit din mai multe straturi, partea superioară a fiecărui strat terminându-se cu o zonă de așa-numită „pauză”. În noul număr puteți citi despre Troposfera, Stratosfera, Mezosfera, Termosfera, Exosfera.

În această ediție suntem privilegiați. Aruncăm un ochi peste umăr și zărim urma vibrantă a pașilor lăsați de generații de dansatori pentru care Ansamblul Chindia a fost cea de-a doua familie. Privim cu celălalt ochi înaintea noastră și simțim cum inima începe să ne bată năvalnic în piept. Ar vrea să danseze alături de cei mai tineri dansatori de la Chindia, la soare apune, dar picioarele nu o ascultă. Ei, până la urmă, ne întoarcem în prezent și ne îndreptăm spre casă, cu imaginea unui spectacol de neuitat.

 

Este de șapte ori câștigătoare a premiilor Grammy și totodată și a celui mai important din această categorie de premii - Grammy pentru cel mai bun album al anului. Are unele dintre cele mai bine vândute albume din toate timpurile, având pentru cele două albume Speak Now (2010) și Red (2012), peste un milion de exemplare vândute în prima săptămână.Ați ghicit, este cântăreața Taylor.

 

Cine nu are bătrâni, să-și cumpere ‒ spune o vorbă din popor. Deși iubesc vorbele de duh, sunt parțial de acord cu acest aforism. Să cumperi ceva, este un act mult prea banal, iar  înțelepciunea și viața unui om care a construit ceva, într-o viață mai lungă sau mai scurtă, nu pot fi măsurate în ceva pământesc, precum banii… Poți însă să îți prețuiești valorile trecutului, să te întâlnești cu eroii tăi, pentru că simplul fapt că ei mai sunt încă în viață este un lucru extraordinar, de neprețuit. În acest număr al revistei noastre, încerc prin voi, cititorii, să îi aducem un omagiu celui care a câștigat singura medalie pentru România la Jocurile Olimpice de Iarnă. Este Ioan Panțuru, practicant al unui sport dur, numit bob. În 1968 obținea la Grenoble bronzul olimpic, însă rolul său în acest sport este major.

 

În noul număr puteți citi despre  Muzeul memorial al scriitorului Mihail Sadoveanu din Iași. În această casă, Sadoveanu a scris 35 de opere și numeroase scrieri în presa vremii, la biroul care aşa cum povesteşte Profira Sadoveanu, fiica scriitorului, a fost mutat rând pe rând ,,din odaia cu stele, la odaia ce dă spre teiul cel mare de la scrânciob, în camera trandafiri’’, şi tot aşa. Astăzi vila unde a trăit şi a scris Mihail Sadoveanu stă mărturie vieţii pe care a avut-o scriitorul.


Şi în ediţia această toţi cititorii au la dispoziţie Loteria Cutezătorii, concursuri, mai multe rubrici interactive, dar şi suplimentul gratuit care îi va ajuta pe cei din clasa a VIII-a să treacă cu bine de evaluarea naţională, plus un poster pe măsură!

Citiți suplimentul gratuit Școala Altfel


Acestea sunt doar o mică parte din noutăţile pe care revista voastră preferată le-a pregătit în ultima ediţie din acest an calendaristic. Pe restul le veţi putea afla citind noul număr!

Participaţi activ pe facebook.com/Cutezatorii şi faceţi cunoscute în suplimentul revistei, „Şcoala altfel”, proiectele şcolare sau extraşcolare în care v-aţi implicat. Fiţi reporteri cutezători şi scrieţi echipei pe office@cutezatorii.ro. Puteţi să propuneţi spre publicare chiar şi poezii, fragmente de proză, imagini ale picturilor şi desene create sau recenzii de cărţi.

Până la următoare ediţie, vă aştept pe www.facebook.com/cutezatorii, unde vom putea ţine legătura şi îţi voi putea răspunde la toate întrebările legate de revista ta preferată.

Mihai Asofie.

Comentariile acestui articol:
o am
de abea astept numarul 62
In acest nr apare Covrigea Florentina Lavinia?
revista am cumparat-o
serios?in scoli?in chioscurile de presa!vreauMAXIM
FELICITARI !
Excelent acest numar. Rusine ministrului educatiei
Unde este partea cu pisica fantastica???
Drăguț număr !
Este cea mai tare revista!
da imi place revista am nr 52 primiti si un cadou
Detalii comanda online la sectiunea distributie.
Cum pot să comand nr. 51 ? Vă rog , este urgent
Cum as putea sa comand numarul 51?
Nume*:

E-mail:

Website:

Comentariu*: