Pentru a vizualiza fisierele .pdf aveti nevoie de Adobe Reader
Get Adobe Reader
Abonare Dezabonare

 

 

75

A sosit din nou timpul renaşterii atât pentru natură cât şi pentru noi! Odată cu primele raze mai calde alesoarelui, ce ne dau de veste că bătrâna iarnă şi-a cam luat tălpăşiţa, şi sufletul nostru renaşte, ne simțim mai veseli,mai încrezători şi, de ce nu, mai plini de speranţă. Prin urmare, acum este momentul cel mai bun pentru a ne puneîn practică toate dorinţele şi visele!Nimic nu se compară cu prospețimea și culorile primăverii. O încântare pentru ochi și simțuri. Dar şi o lecţiepentru noi toţi, pe care trebuie să o învăţăm pentru a deveni oameni noi, plini de speranţă, încredere şi dragoste.Este suficient să privim o floare primăvara şi vom învăţa de la ea cum putem aduce un zâmbet, vom învăţa sădăruim pur şi simplu, fără să aşteptăm ceva la schimb. Dar cel mai important, vom învăţa că fiecare avem undestin aparte, pe care trebuie să-l împlinim.

Primiți primăvara în suflet și renașteți odată cu ea!

 

Din cuprins...

O nouă ediți a concursului Eco Fun

Lumina este un vector al dezvoltarii durabile, concept important în ştiinţă, spiritualitate şi educaţie. Iată provocarea pentru noua ediţie a Concursului Eco - Fun 2017. Lăsaţi-vă impulsionaţi de “fotoni” exprimaţi-vă creativitatea şi expuneţi-vă argumentele în secţiunileconcursului: afiş şi eco-eseu. Mai multe informații despre concurs AICI.

Vino cu noi în TABĂRA CUTEZĂTORII 2017

Cei 10 ani de organizare a Taberei Cutezătorii sunt o garanţie că vă veţi bucura alături denoi de o locaţie atent selectată. Complexul Wolf din Bran, judeţul Braşov, oferă atâtservicii de calitate, cât şi multe variante pentruun program atractiv din care singura exclusăva fi plictiseala. Alături de participanţii în Tabăra Cutezătoriivor fi câştigătorii concursului „Redescoperă România”, care, în fiecare ediţie a revistei, larubrica Jurnal de Tabără, vă împărtăşesc dinexperienţa lor.

Călătorie în timp la Muzeul Ceasului ”Nicolae Simache” din Ploiești

În această ediție vă propunem să faceți o călătorie în timp... Călătorie ce începe în anul 1963, alături deprofesorul Nicolae Simache, la Ploiești. El este cel fără de care calătoria noastră nu ar fi fost astăzi posibilă. Pentru că, profesorul Nicolae Simache, a pus bazele unui muzeu unic în România, ce cuprinde o diversitatefoarte mare de instrumente de măsurat timpul din ultimii 500 de ani. Este singurul loc din România în careputem admira măiestria și talentul persoanelor care le-au lucrat. Haideți să pornim în călătoria timpului...

...o poveste nemuritoare

Vechea poveste va fi acum spusă altfel – va prinde viață pe ecran datorită unor staruri celebre, iar imaginile ne vor fermeca și ne vor ține cu sufletul la gură. Belle și Beast se vor lupta din nou, uniți în dragoste, cu aroganța și meschinărialui Gaston, iar pe Lumiere, Cogsworth, Wardrobe, Mrs Potts și Chip, îi vom revedea în hainele tehnologiei de secol 21.

Andra, Marius Moga și INNA au devenit prietenii copiilor de la Vocea României Junior

Vocile noii generaţii sunt gata să uimească o ţară întreagă în fiecareduminică, de la 20:30, numai la Pro TV! Zeci de copii au urcat pe scenă laaudiţiile pe nevăzute şi au încercat să îi impresioneze pe cei trei antrenori,Andra, Marius Moga şi INNA, cu vocile lor formidabile, dar şi cu bucuriade a cânta. Concurenţii primului sezon Vocea României Junior au colaboratextraordinar cu band-ul emisiunii, au fost extrem de receptivi, au părut că nuobosesc niciodată şi au fost dornici să înveţe cât mai multe lucruri şi, chiar dacă mulţi dintre ei s-au aflat pentruprima dată în faţă unui public numeros, au reuşit cu uşurinţă să îşi depăşească emoţiile.

Eroii zilelor noastre în teatrele de operațiune

Orice copil învață la istorie despre războaie, apoi despre pace și alianțe.Din păcate, istoria se repetă și chiar și în secolul XXI avem parte de conflicte întrepopoare, în care sunt afectați nu numai adulții, ci și copiii. România, prin militarii ei,este prezentă pe așa-numitele teatre de operațiuni sau operații. Țara noastră faceparte din Alianța Nord-Atlantică din 2004, cunoscută și sub numele de Organizația

Iisus Hristos... Eternitatea care puncteaza Istoria

Parafrazânu-l pe Petre Țuțea, în plină perioadă prepascală, tulburată de contradicțiiși frământări globale, simțim nevoia să ne îndreptăm gândurile, mai mult ca oricând,către valorile morale universale și ai săi exponenți. Religia creştină, căci în ea ne afțămobârșia și temelia, este bazată pe învăţăturile lui Iisus Hristos, care a trăit în Palestina,în urmă cu 2000 de ani. Teritoriile Locurilor Sfinte - Israelul şi Palestina de azi - aufost mii de ani teatrul schimbărilor culturale şi comerciale între continentul european,cel asiatic şi cel african, dar şi locul în care cele trei religii monoteiste universale, creştinismul, iudaismul şi islamismul, îşi au rădăcina religioasă comună. Astăzi, religiacreştină are mai mulţi adepţi decât oricare alta, iar răspândirea ei şi a învăţăturilor luiIisus prin discipolii săi, deşi a întâmpinat de-a lungul timpului numeroase oprelişti şipersecuţii,reprezintă fundamentul perceptelor morale universale. Făclia credinței trebuiepăstrată și apărată, așa cum au făcut înaintașii noștri de-alungul celor 2000 de ani.


3 SUPER POSTERE CU...

 

Citiț suplimentul

Școala Altfel

Acestea sunt doar o mică parte din noutățile pe care revista voastră preferată le-a pregătit. Pe restul le veți putea afla citind noul număr!

Participați activ pe facebook.com/Cutezatorii și faceți cunoscute în suplimentul revistei, „Școala altfel”, proiectele școlare sau extrașcolare în care v-ați implicat. Fiți reporteri cutezători și scrieți echipei pe office@cutezatorii.ro. Puteți să propuneți spre publicare chiar și poezii, fragmente de proză, imagini ale picturilor și desene create sau recenzii de cărți

Până la următoare ediție, vă așteptăm pe www.facebook.com/cutezatorii, unde putem ține legătura și vă putem răspunde la toate întrebările legate de revista voastră preferată.