Pentru a vizualiza fisierele .pdf aveti nevoie de Adobe Reader
Get Adobe Reader
Abonare Dezabonare

 

 

72

Acum e momentul pentru un nou început. Vă propunem activităţi noi, moderne, în pas cu noutăţile ştiinţei, care să stimuleze gândirea, să dezvolte noi pasiuni. Vă invităm să le descoperiţi în paginile revistei şi vă promitem că vom gândi şi regândi mereu profilul şi conţinutul revistei pentru a o face din ce în ce mai bună, ţinând seama de semnalele primite de la voi, dragi colaboratori şi cititori!

Le mulţumim tuturor celor ce ne-au fost alături, prietenilor ei, părinţilor şi vouă, care răsfoiţi paginile revistei şi ale internetului.

Vă urăm multă sănătate, armonie în trup şi suflet, visuri îndrăznețe (şi posibilitatea realizării lor) şi, gândindu-ne la ediţiile viitoare - inspiraţie, talent, creativitate, sete de cunoaştere şi fericirea descoperirii adevărului!

Dacă există o speranță cât de cât credibilă pentru un viitor mai bun, numai de la generația voastră poate veni! DESCHIDEŢI OCHII!

Iată doar câteva din noutățile ediției aniversare - 10 ani de la apariția revistei CUTEZĂTORII!!!

Din toamna aceasta, revista voastră Cutezătorii s-a pregătit pentru un nou început! Încercând să se adapteze prezentului, dar neirosind din farmecul citirii unei reviste în format tipărit, introduce din acest număr tehnologia QR în paginile ei, oferind cititorilor posibilitatea de a realiza acţiuni pe care doar mediul online le permite.

În vacanţa de vară, 5 locuri gratuite îi aşteaptă pe cei mai perseverenţi cutezători.Competiţia pentru cele 5 de locuri gratuite începe ACUM! Înscrie-te în Concursul Revistei „Redescoperă România” şi asigură-ți un loc înTABĂRĂ!Detalii privind regulamentul și Tabăra Cutezătorii puteți afla AICI.

Pentru că se apropie ziua națională a României, 1 decembrie, vă propunem (din nou, pentru unii dintre voi!) în fruntea listei de recomandări, Muzeul „Prima Școală Românească” din Șcheii Brașovului. Ne-am amintit de ea din incursiunile noastre anterioare, petrecute în tabără. A fost suficient pentru a ni se face poftă de o nouă vizită în Șcheii Brașovului și de domnul profesor Vasile Oltean, prietenul cutezătorilor și gazda noastră de mai bine de trei ani încoace.

Fiecare copil vrea să aibă o viață frumoasă, iar specialiștii spun că, de obicei, având ca modele părinții, tinerii vor să îi depășească prin performanțele lor. Nu există însă o rețetă pentru așa ceva, iar împreună cu un consilier educațional și cu voi, copiii, încerc să descopăr unde vreți să ajungeți pe acest drum numit viață. În ultimii ani, tot mai mulți copii vor să plece din țară. Unii reușesc, alții nu. Deși Ministerul Educației nu are statistici în legătură cu numărul elevilor, care părăsesc România pentru studii în alte țări, sunt organizații, care vorbesc de cifre între 30.000 și 50.000 de studenți, în timp ce numărul elevilor de liceu este de aproximativ 15.000. În lipsa unor date oficiale, vrem doar să aflăm ce îi determină pe copii să plece, având în vedere că se despart de familie, de prieteni, de țara în care și-au petrecut copilăria. Am ales copii de gimnaziu și liceu din București, Ceptura (o comună din județul Prahova), Rășinari (județul Sibiu) și Sânpetru (județul Brașov). Fiecare are povestea lui, iar elementu lcomun ce îi leagă este dorința de a pleca mai departe.

În ultima vreme ne lovim tot mai des de QR code. Dacă anul trecut marea majoritate a oamenilor erau cam sceptici în privința lor, astăzi le întâlnim nu numai pe stradă, dar și la televizor. Principalul lor scop a fost acela de a dezvolta zona de marketing atunci când vrei să vezi efectul unei reclame în outdoor. În momentul de față le folsim pentru o mulțime de lucruri. Un prim exemplu ar fi reclamele de prin stațiile de autobuz sau chiar din autobuze unde, cu ajutorul scanării codului, poți comanda produsul. Un alt exemplu ar fi categoria celor de la televizor, din timpul reclamelor care, dacă sunt scanate, te trimit pe pagina oficială a producătorului sau a comerciantului.Nu în ultimul rând, ele pot fi găsite și prin reviste, cum o să găsiți și în „Cutezătorii”.

Carla’s Dreams sunt cei care ne-au obişnuit să fim altfel, transmit un mesaj ferm – tu eşti Carla’s Dreams! Carla’s Dreams este un proiect muzical format din tineri curajoşi, creativi şi talentaţi care au venit din Republica Moldova special să cucerească sufletele românilor cu muzica lor. Un proiect perfect care a lansat de curând clipul „Imperfect”. Acesta a reuşit doar în câteva zile să strângă peste 3 milioane de vizualizări pe youtube. După mai bine de o lună de la lansare, clipul a adunat peste 24 de milioane de vizualizări. Carla’s Dreams este, fără îndoială, un proiect perfecţionist care îşi găseşte noi resurse de la o creaţie la alta, luându-ne prin surprindere de fiecare dată.

Citiți online pagini din noul număr AICI.

Citiț suplimentul

Școala Altfel

Acestea sunt doar o mică parte din noutățile pe care revista voastră preferată le-a pregătit în această ediție aniversară. Pe restul le veți putea afla citind noul număr!

Participați activ pe facebook.com/Cutezatorii și faceți cunoscute în suplimentul revistei, „Școala altfel”, proiectele școlare sau extrașcolare în care v-ați implicat. Fiți reporteri cutezători și scrieți echipei pe office@cutezatorii.ro. Puteți să propuneți spre publicare chiar și poezii, fragmente de proză, imagini ale picturilor și desene create sau recenzii de cărți

Până la următoare ediție, vă așteptăm pe www.facebook.com/cutezatorii, unde putem ține legătura și vă putem răspunde la toate întrebările legate de revista voastră preferată.