Pentru a vizualiza fisierele .pdf aveti nevoie de Adobe Reader
Get Adobe Reader
Abonare Dezabonare

sigur.info-internet mai sigur pentru  copii

cutezatorii.ro Web analytics

63

          Salutare dragi cutezători! Nimic nu se compară cu prospețimea și culorile primăverii. O încântare pentru ochi și simțuri. Dar şi o lecţie pentru noi toţi pe care trebuie să o învăţăm pentru a deveni oameni noi, plini de speranţă, încredere şi dragoste. Este suficient să privim o floare primăvara şi vom învăţa de la ea cum putem aduce un zâmbet, vom învăţa să dăruim pur şi simplu, fără să aşteptăm ceva la schimb. Dar cel mai important, vom învăţa că fiecare avem un destin aparte pe care trebuie să-l împlinim. Primiți primăvara în suflet și renașteți odată cu ea!

          Odată cu primăvara mult așteptată și revista voastră preferată, Cutezătorii, are un nou număr pregătit pentru voi. V-am făcut curioşi? Atunci cu siguranţă veţi dori să aflaţi câteva dintre noutăţile ediţiei 63 a revistei Cutezătorii...  

   Din noul număr nu lipsesc recomandările pentru un stil de viaţă sănătos; informaţii despre oameni şi acţiuni temerare; istorie; literatură, benzi desenate; idei de călătorie; spaţiu pentru joc şi jocuri; recenzii la titluri de cărţi; creaţii literare şi plastice.

Jurnalul taberei a ajuns la final. Peste timp, rămân amintirile. Câștigători ai concursului „Redescoperă România” sau simpli participanți, cu toţii ne-au transmis gândurile lor de bine. Protagoniștii Taberei Cutezătorii 2014 își doresc și vă doresc tuturor ca Tabăra Cutezătorii să fie extraordinară şi în 2015!

Nu uitați! Vă puteți înscrie în Tabăra Cutezătorii, Bran, 2015, până pe 2 iunie 2015. Detalii AICI.

 

Sunt Chichlimbarul, unul dintre cele mai interesante și mai valoroase produse ale unor ființe grozave. Pe lângă faptul că sunt beneficiarii unei longevități impresionante - pot trăi şi secole– arborii sunt singurii cărora expresia „a face umbră pământului” nu le strică imaginea, ba dimpotrivă. Ei îi ajută pe oameni în diferite situații. Sunt adevărate uzine de aer curat. Vă oferă combustibil pentru foc, deci vă încălzesc pe timpul iernii, vă răcoresc pe timpul verii. Beneficiile venite din partea lor pentru om pot continua. Unul dintre secretele arborilor și ale vieții lor foarte lungi este capacitatea lor de autovindecare. Eu reprezint acel secret. Am fost la bază o formă de rășină eliberată de copaci pentru a se proteja de boli şi invaziile de insecte. Ulterior această rășină s-a întărit, fiind conservată timp de milioane de ani. Vârsta mea este apreciată la 260 milioane de ani.


Fiecare copil are dreptul la educație. În anumite țări, școala îi ajută mai mult pe elevi să își aleagă meseria, care îi va caracteriza, în altele mai puțin. Numitorul comun este „a învăța”. Se spune că sistemul de învățământ finlandez este printre cele mai eficiente, deoarece pleacă de la ideea că toți tinerii sunt îndreptăţiţi la o educaţie egală. În Germania pregătirea are în vedere învățarea unei meserii, cât mai bine cu putință, de aceea școlile profesionale au un rol important. În Polonia, după căderea comunismului s-a investit mult în educație, iar cheia succesului a fost sistemul de examinare după fiecare ciclu educaţional. Ca și la noi, în Grecia, materia este destul de greoaie și stufoasă, însă se învață bine matematică, iar în Bulgaria profesorii aleg manualele…

 

Avioane de hârtie este piesa care ne invită să evadăm în lumea miraculoasă a copilăriei, în care totul este posibil. De aceea, artiștii își scriu dorințele pe avioane de hârtie pe care le lansează spre cer, dincolo de nori, cu scopul de a-și transforma , astfel, visele în realitate. Colaborarea dintre Shift și Andra a fost un plan comun al celor doi artiști, care s-au mai întâlnit, în ultima perioadă, în cadrul proiectelor DeMoga Music.

 

Iubirea ar trebui să fie pentru noi toţi cel mai de preţ şi înălţător sentiment. Însă, puţini sunt cei care în ziua de azi au norocul să-şi găsească cu adevărat sufletul pereche. Unii au impresia că îl găsesc, însă cu trecerea timpului constată că nu este chia aşa, alţii aşteaptă, alţii caută, iar pesimiștii au impresia că nici măcar nu există. Însă, se întâmplă uneori, exact atunci când nu mai aştepţi nimic să-l găseşti. De data aceasta puteți citi despre o iubire adevărată şi în acelaşi timp blamată şi pusă sub umbra moralităţii, dar şi despre un destin care s-a dovedit din păcate a fi tragic, este vorba despre destinul Veronicăi Micle. Puţin cunoscută ca poetă, numele ei este de cele mai multe ori asociat cu cel al marelui poet Mihai Eminescu, la temelia acestei asocieri stând chiar dragostea celor doi.

Mega postere cu...

Citiți suplimentul gratuit Școala Altfel


Acestea sunt doar o mică parte din noutăţile pe care revista voastră preferată le-a pregătit în ultima ediţie din acest an calendaristic. Pe restul le veţi putea afla citind noul număr!

Participaţi activ pe facebook.com/Cutezatorii şi faceţi cunoscute în suplimentul revistei, „Şcoala altfel”, proiectele şcolare sau extraşcolare în care v-aţi implicat. Fiţi reporteri cutezători şi scrieţi echipei pe office@cutezatorii.ro. Puteţi să propuneţi spre publicare chiar şi poezii, fragmente de proză, imagini ale picturilor şi desene create sau recenzii de cărţi.

Până la următoare ediţie, vă aştept pe www.facebook.com/cutezatorii, unde vom putea ţine legătura şi îţi voi putea răspunde la toate întrebările legate de revista ta preferată.

Mihai Asofie.

Comentariile acestui articol:
o am
de abea astept numarul 62
In acest nr apare Covrigea Florentina Lavinia?
revista am cumparat-o
serios?in scoli?in chioscurile de presa!vreauMAXIM
FELICITARI !
Excelent acest numar. Rusine ministrului educatiei
Unde este partea cu pisica fantastica???
Drăguț număr !
Este cea mai tare revista!
da imi place revista am nr 52 primiti si un cadou
Detalii comanda online la sectiunea distributie.
Cum pot să comand nr. 51 ? Vă rog , este urgent
Cum as putea sa comand numarul 51?
Nume*:

E-mail:

Website:

Comentariu*: