Pentru a vizualiza fisierele .pdf aveti nevoie de Adobe Reader
Get Adobe Reader
Abonare Dezabonare

 

 

Noul număr aduce în premieră pentru o revistă din România, o nouă tehnologie-Blippar!

Blippar este o nouă aplicație dezvoltată pentru smartphone-uri care “îmbunătățește” realitatea captată prin intermediul camerei foto cu o serie de informații virtuale 3D. Experții o văd drept aplicația viitorului în Augumented Reality!

Aplicația, disponibilă atât pentru Iphone cât și pentru cele pe Android, face cam același lucru că și cititoarele de coduri QR, însă la un nivel superior. Pe bază unor algoritmi de căutare și asociere, softul adaugă imaginii captate cu telefonul mobil informații suplimentare.

Și în acest număr tehnologia QR se regăsește în paginile revistei, oferind elevilor, cadrelor didactice, posibilitatea de a realiză acțiuni pe care doar mediul online le permite.

 Deci, începem vară în forță fredonând și simțind YODLE IT!!!

76

Din cuprins...

Vino cu noi în TABĂRA CUTEZĂTORII 2017

Competiția pentru cele cinci locuri gratuite în Tabăra Cutezătorii 2017 a ajuns la final, trimite ultimul talon până pe 9 iunie (data poştei). Răspunsurile le poți găsi citind ediţia precedentă a revistei.  Accesează site-ul revistei, cutezatorii.ro, în data de 19 iunie 2017, și află cine sunt câștigătorii.

Un nou popas în Sanctuarul Urșilor Liberi din Zărneşti. Pentru unii, prima vizită, pentru alții, a doua, sau a treia, dar pentru toți, la fel de așteptată, cu nerăbdare și entuziasm. De ce? Pentru că ne place. Și pentru că vrem să ne molipsim de aerul de libertate pe care îl inspiră acest loc, dedicat 100% urșilor bruni. Pentru că România este casa lor, a celor mai multe exemplare care se mai găsesc astâzi în Europa. Și nu în ultimul rând, pentru a ne întâlni cu oamenii locului, mereu primitori, cu zâmbetul pe buze, mereu cu noi surprize, creativi și dedicați muncii pe care o fac de mai mulți ani.


Lumea dinozaurilor

Niciun animal preistoric nu a trezit atât de mult interes în lumea oamenilor de ştiinţă şi nu a stârnit atâta fascinaţie în rândul copiilor. Cuvântul dinozaur, căci despre el este vorba, înseamnă şopârlă îngrozitoare. Primii dinozauri au apărut cu mult, mult timp în urmă, aproximativ acum 225 milioane de ani! Oamenii de ştiinţă au numit acele perioade îndepărtate din istoria Pământului, Jurasic şi Cretacic...

Dacă vreţi să aflaţi mai multe despre Lumea Dinozaurilor urmăriţi filmul „The Dino King” cu ajutorul aplicaţiei Blippar. Un salt în lumea digitală poţi face descărcând această aplicaţie pe telefonul mobil. Scanează imaginea din articol, introdu codul: 119909 sau 54193 şi pătrunde în „The Dino King”!

Trenul viitorului - CORADIA iLINT

În foarte scurt timp școala se va încheia. Vara mai că bate la ușă. Cu ea vine, bineînțeles și vacanța mare, mult așteptată. Când eram de vârsta voastră, abia așteptam vara pentru că părinții mei aveau concediu și mergeam la mare și la bunici, unde puteam să stau toată ziua în curte, la aer curat.

Cele două destinații presupuneau o călătorie fie cu mașina, fie cu trenul. Sincer, trenul era preferatul meu și încă este. Așa că, în acest număr vă voi povesti despre un tren cu totul special. El se numește CORADIA iLint. Ce este special la el? Haideți să descoperim împreună!

Cu 30 de ani înainte de “Trezirea Forței”, o echipă de spioni rebeli încearcă să fure planurile înspăimântătoarei Stele a Morții.Dar Imperiul are, bineințeles, cu totul altceva în plan. Pregătiți-vă pentru Rogue One: noi povești din universul  Star Wars!

Vrei să afli câteva secrete despre serialul misterios și înfricoșător de la Disney Channel, Cronicile Evermoor? Noi ți le oferim! Mergem în culise pentru a sta de vorbă cu echipa de distribuție și pentru a obține câteva secrete…

Ilinca și Alex Florea au cucerit inimile europenilor la Eurovision 2017

Sunt tineri, carismatici şi frumoşi, dar cel mai important este că au o piesă energică cu care au cucerit inimile europenilor. Ilinca şi Alex Florea, căci despre ei este vorba, au câştigat anul acesta dreptul de a reprezenta România la Concursul Eurovision Song cu piesa „Yodel It!”.

Universul Povestinei

A fost odată ca niciodată un univers magic, cu o tânără fată îndrăgostită de povești, de zâmbete copilărești și de parfumul cărților noi... Mulți dintre voi ați citit poveștile ei, fără să știți cine este. Într-o zi în universul ei, am poposit și noi, revista Cutezătorii, ne-a primit cu căldură și dragoste și ne-a făcut cunoștință cu tot ce este mai frumos în lumea ei, plină de povești, vise și speranțe... Vă invităm și pe voi să vă alăturați călătoriei nostre prin universul tinerei scriitoare Cristina Beatrice Preda...

Mega Postere cu...

Citiț suplimentul

Școala Altfel

Acestea sunt doar o mică parte din noutățile pe care revista voastră preferată le-a pregătit. Pe restul le veți putea afla citind noul număr!

Participați activ pe facebook.com/Cutezatorii și faceți cunoscute în suplimentul revistei, „Școala altfel”, proiectele școlare sau extrașcolare în care v-ați implicat. Fiți reporteri cutezători și scrieți echipei pe office@cutezatorii.ro. Puteți să propuneți spre publicare chiar și poezii, fragmente de proză, imagini ale picturilor și desene create sau recenzii de cărți

Până la următoare ediție, vă așteptăm pe www.facebook.com/cutezatorii, unde putem ține legătura și vă putem răspunde la toate întrebările legate de revista voastră preferată.