Pentru a vizualiza fisierele .pdf aveti nevoie de Adobe Reader
Get Adobe Reader
Abonare Dezabonare

sigur.info-internet mai sigur pentru  copii

cutezatorii.ro Web analytics

61

Salutare dragi cutezători! În primul număr din 2015 revista voastră preferată Cutezătorii v-a pregătit aşa cum deja sunteţi obişnuiți o ediţie ce nu trebuie ratată de nici un cutezător. V-am făcut curioşi? Atunci cu siguranţă veţi dori să aflaţi câteva dintre noutăţile ediţiei 61 a revistei Cutezătorii...  

   Din noul număr nu lipsesc recomandările pentru un stil de viaţă sănătos; informaţii despre oameni şi acţiuni temerare; istorie; literatură, benzi desenate; idei de călătorie; spaţiu pentru joc şi jocuri; recenzii la titluri de cărţi; creaţii literare şi plastice.

Nu uitați! Competiţia pentru cele 20 de locuri gratuite a început din ediţia lunii noiembrie. Înscrie-te în Concursul Revistei şi intră în competiţia pentru un loc gratuit în Tabăra Cutezătorii de la Complexul Wolf din Bran! Ai toate detaliile AICI.

Start în ediția a VIII-a a Concursului Național Eco Fun. Tema din acest an este: Apă, Aer, Pământ, Foc- Ideile naturii sau Armonia celor 4 elemente. Anul acesta Concursul Național Eco Fun aduce în discuție, odată cu această temă, toate cunoștiințele voastre despre planeta vie. Fiți creativi! Creativitatea voastră va fi precum focul, explozia ei va genera cele mai izbutite lucrări la secțiunile: afiș, grafică computerizată și eco-eseu argumentativ. Lucrările vor fi ca niște izvoare de inspirație care vor face ideile voastre să circule precum aerul și să convingă și alți oameni să protejeze forțele vitale ale planetei: apa, aerul, focul și pământul.

În memoriam Justin Capră: Inventatorul Justin Capră între posibil și imposibil. Se spune adesea că ambalajul vinde produsul, iar şansa unei reguli de a se impune este egală cu posibilitatea multiplicării ei. Despre esenţa ei... chiar nu mai contează. Deunăzi ne-am întâlnit cu un om care a răsturnat în noi “ceea ce se spune”. Noi căutăm un “model.” Doream să-i cunoaştem secretele pentru a vi le transmite. Am reuşit în cele din urmă să înţelegem că avem în faţa noastră un om care toată viaţa lui a căutat doar calea spre regulile simple şi plenare ale existenţei. Justin Virgilius a fost un cunoscut inventator român. S-a născut în 1933 la Măgureni, în judeţul Prahova. Productiv şi precoce, cu realizări personale încă de la vârsta de 5 ani, Justin Capră a contribuit prin invenţiile sale la aplicaţii tehnice utilizate în industria zborului aeronautic, cosmic sau în industria automobilismul.

Terra rămâne pentru locuitorii săi, cel puțin deocamdată, cel mai luxos hotel. De 4 stele am putea spune, pentru că este singura planetă cunoscută care adăpostește viața. În noul număr facem cunoştinţă cu Aerul unul dintre cele patru elemente primordial ale Terrei.

De la capăt cu Voltaj în noul număr! Trupa Voltaj face parte din preferințele noastre, indiferent de vârstă… Cei șase membri ai formației, îndrăgostiți de muzică și de dorința de a-i face pe oameni să simtă și să gândească frumos, fac parte din preferințele noastre muzicale. Despre Trupa Voltaj dar şi despre noul lor proiect puteţi citi în noul număr!

Citiți în noul număr despre ŞTIINŢĂ-un model de a descifra tainele pe care  Dumnezeu le-a pus în   CREDINŢA.

„Tot ceea ce priveşte viaţa unui autor este interesantă”, scria Alecsandri. Despre viața şi casa în care a trăit şi a scris Alecsandri cea mai mare parte dintre operele sale puteţi citi în noul număr. Numindu-se adesea „sihastrul de la Mircești”, Alecsandri s-a mutat din vechea casă părintească din Iaşi, în cea construită între anii 1861-1867 la Mircești. Aici a trăit până la moarte şi tot aici a fost locul cel mai drag al scriitorului. În casa de la Mirceşti, Alecsandri îşi petrecea iernile lungi şi geroase, stând la gura sobei, regăsindu-și liniştea în vremurile tulburi. Tot aici se bucura de frumuseţea naturii, a animalelor care îl înconjurau dar şi a oamenilor şi a folclorului local.


Şi în ediţia această toţi cititorii au la dispoziţie Loteria Cutezătorii, concursuri, mai multe rubrici interactive, dar şi suplimentul gratuit care îi va ajuta pe cei din clasa a VIII-a să treacă cu bine de evaluarea naţională, plus un poster pe măsură!

Citiţi şi suplimentul gratuit ,,Şcoala Altfel''


  Mega postere cu...

 


Acestea sunt doar o mică parte din noutăţile pe care revista voastră preferată le-a pregătit în ultima ediţie din acest an calendaristic. Pe restul le veţi putea afla citind noul număr!

Participaţi activ pe facebook.com/Cutezatorii şi faceţi cunoscute în suplimentul revistei, „Şcoala altfel”, proiectele şcolare sau extraşcolare în care v-aţi implicat. Fiţi reporteri cutezători şi scrieţi echipei pe office@cutezatorii.ro. Puteţi să propuneţi spre publicare chiar şi poezii, fragmente de proză, imagini ale picturilor şi desene create sau recenzii de cărţi.

Până la următoare ediţie, vă aştept pe www.facebook.com/cutezatorii, unde vom putea ţine legătura şi îţi voi putea răspunde la toate întrebările legate de revista ta preferată.

Mihai Asofie.

Comentariile acestui articol:
o am
de abea astept numarul 62
In acest nr apare Covrigea Florentina Lavinia?
revista am cumparat-o
serios?in scoli?in chioscurile de presa!vreauMAXIM
FELICITARI !
Excelent acest numar. Rusine ministrului educatiei
Unde este partea cu pisica fantastica???
Drăguț număr !
Este cea mai tare revista!
da imi place revista am nr 52 primiti si un cadou
Detalii comanda online la sectiunea distributie.
Cum pot să comand nr. 51 ? Vă rog , este urgent
Cum as putea sa comand numarul 51?
Nume*:

E-mail:

Website:

Comentariu*: