Pentru a vizualiza fisierele .pdf aveti nevoie de Adobe Reader
Get Adobe Reader
Abonare Dezabonare

 

 

74

Site-ul www.cutezatorii.ro va fi şi în anul 2017, alături de Revista Cutezătorii, suportul tău de informaţii din educaţie, ştiinţă, muzică, film şi nu numai!

O nouă ediți a concursului Eco Fun

Lumina este un vector al dezvoltarii durabile, concept important în ştiinţă, spiritualitate şi educaţie.Iată provocarea pentru noua ediţie a Concursului Eco - Fun 2017. Lăsaţi-vă impulsionaţi de “fotoni” exprimaţi-vă creativitatea şi expuneţi-vă argumentele în secţiunileconcursului: afiş şi eco-eseu.

Cei 10 ani de organizare a Taberei Cutezătoriisunt o garanţie că vă veţi bucura alături denoi de o locaţie atent selectată. Complexul Wolf din Bran, judeţul Braşov, oferă atâtservicii de calitate, cât şi multe variante pentruun program atractiv din care singura exclusăva fi plictiseala. Alături de participanţii în Tabăra Cutezătoriivor fi câştigătorii concursului „RedescoperăRomânia”, care, în fiecare ediţie a revistei, larubrica Jurnal de Tabără, vă împărtăşesc dinexperienţa lor.

Şirnea.Tradiţii, munţi şi... suflet

Am admirat casele vechi, peisajele de vis și am inspirat aerul foarte curat. Apoi am aflat că aici se păstrează încă vii anumite tradiții, legate de păstorit și animale și în fiecare an este o sărbătoarea satului unde vin mulți turiști din țară sau străinătate. La muzeulentografic „Nicolae Frunteș” înființat de tatăl profesorului Radu Frunteș, am văzut multe obiecte tradiționale și la ce erau folosite de oamenii locului. După ce am „examinat” toate exponatele, am început să ne imaginăm cum se trăia pe vremea străbunicilor și cătoate acele lucruri frumoase înveseleau viața oamenilor, așa cum și noi ne-am veselit atunci când domnul Frunteș ne-a cântat la fluierul său „fermecat”, ca în vremurile de altă dată...

Micuța patinatoare

Sporturile de iarnă nu au tradiție la noi în țară, cu toate acestea în prezent nimic nu îi împiedică pe unii tineri să lupte cu morile de vânt și să viseze la medalii. Este cazul Mariei Alexandra Giurgiu, o fetiță de numai 11 ani, care patinează pentru România. Alături de alte 33 de fetițe din țară se încăpățânează să muncească, pentru a deveni campioană. De la șapte ani a mers în cantonamente La Brașov, la Miercurea-Ciuc sau în comuna Cârța, s-a antrenat în mall-uri, unde spațiul nici măcar nu îi permitea să execute corect figurile, și abia de puțin timp poate intra pe gheața patinoarului la standarde internaționale de la Otopeni.

Fantastica luminã și... SOLAR IMPULSE

V-ați întrebat vreodată câte aplicații ale tehnicii funcționează cu energie solară? Nici nu bănuiți cât de diverse și, mai ales, importante pentru mediu sunt unele dintre ele. Pe unele le-am prezentat deja în paginile revistei. Iată încă o noutate.

Generaţia alternativă & generaţia Facebook

Sintagma generaţia facebook este deja cunoscută de către publicul larg. Dar la ce se referă, ce are în vedere? Uneori se face referire la situaţia dificilă a copiilor abandonaţi de părinţii plecaţi din ţară cu gândul unui trai mai îndestulat şi care pot comunica cu părinţii lor numai prin intermediul facebook-ului (sau WhatsApp), uşor de mânuit şi gratuit. De fapt, ne referim la marea majoritate a tinerilor de astăzi, cu vârste cuprinse între 7, 8 ani şi 35, 40 ani... care folosesc zilnic mijloacele de comunicare online. Ceea ce trebuie remarcat dincolo de beneficiile evidente şi imediate ale Facebook-ului este că, fiind foarte uşor de folosit, oferă posibilităţi de comunicare atât de vaste încât poţi cu greu să păstrezi măsura: discuţi cu oricine, oricând, de oriunde.

Dorian și Ruby un duo muzical de succes

Dorian și Ruby sunt doi artiști foarte apreciaţi de publicul din România; la sfârșitul anului trecut au venit cu o nouă colaborare, mult așteptată de fani. Dorian s-a făcut remarcat prin piesele sale fresh și originale care au stârnit ușor interesul tinerilor din România. Soundurile actuale din piesele lui Ruby se completează perfect cu stilul muzical al lui Dorian. Această colaborare, cu un titlu reprezentativ, are un real succes. Piesa „Sare pe rană”, căci despre ea este vorba, transmite un mesaj plin de emoţie și surprinde o poveste de dragoste tristă, încărcată de regrete. Se pare că dragostea dintre cei doi a devenit foarte dureroasă și sentimentele care îi bucurau odată, azi par să le aducă multă suferinţă.

3 SUPER POSTERE CU...

Citiț suplimentul

Școala Altfel

Acestea sunt doar o mică parte din noutățile pe care revista voastră preferată le-a pregătit. Pe restul le veți putea afla citind noul număr!

Participați activ pe facebook.com/Cutezatorii și faceți cunoscute în suplimentul revistei, „Școala altfel”, proiectele școlare sau extrașcolare în care v-ați implicat. Fiți reporteri cutezători și scrieți echipei pe office@cutezatorii.ro. Puteți să propuneți spre publicare chiar și poezii, fragmente de proză, imagini ale picturilor și desene create sau recenzii de cărți

Până la următoare ediție, vă așteptăm pe www.facebook.com/cutezatorii, unde putem ține legătura și vă putem răspunde la toate întrebările legate de revista voastră preferată.