Pentru a vizualiza fisierele .pdf aveti nevoie de Adobe Reader
Get Adobe Reader
Abonare Dezabonare

 

 

SERIALUL “GOLDIE ȘI URSULEȚ” VA DEBUTA LA DISNEY PE 13 FEBRUARIE

Un nou serial animat, Goldie și Ursuleț, are premiera la Disney Junior pe 13 februarie, la 10:30. Noi episoade se vor difuza în următoarele 8 zile la aceeași oră.

Seria animată dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 2-7 ani își are acțiunea în lumea magică a Pădurii de Poveste și aduce din nou laolaltă pe Goldie și Ursuleț, după bine-cunoscutul incident cu terciul de ovăz din „Fata cu Părul de Aur și cei trei ursuleți”.

„Goldie și Ursuleț” reflectă experiența Disney în abordarea unor povesti care să rezoneze la nivelul mai multor generații, cu ajutorul basmelor cu zâne, al basmelor populare și al cântecelor de leagăn. Fiecare episod cuprinde două povești cu o durată de 11 minute fiecare și care ne aduce în centrul atenției noua și neașteptata prietenie dintre Goldie și Ursuleț în căutare de distracție și aventuri și mereu însoțiți de prietenii și vecinii lor, cu toții inspirați din personaje de poveste îndrăgite. Fie că îl ajută pe Lupul cel rău să învețe să îi pese de ceilalți înainte de a sufla pentru a le dărâma casa, sau pe Jack și Jill să urce dealul, sau îl salvează pe Hopa-Mitică tot timpul predispus la accidente, după ce are parte de cea mai mare căzătură, Goldie și Ursuleț se distrează de minune într-o lume de poveste plină de situații din viața reală, accidente amuzante și momente emoționante. 

Seria „Goldie și Ursuleț” care preia firul poveștilor clasice de la final, celebrează personalitățile diferite ale lui Goldie, Ursuleț și prietenilor lor neobișnuiți și încurajează copiii să-și dezvolte propria relație de prietenie fermecată. Seria este populată de o echipă de distribuție diversă formată din personaje din cărțile cu povești care simbolizează prietenia, comunitatea, respectul pentru personalitate, curajul în fața problemelor și compasiunea pentru ceilalți și își propune să dea naștere unor conversații între copii și părinți despre intrigile și aspectele de moralitate evidențiate prin prietenia de nemaiîntâlnit dintre Goldie și Ursuleț și interacțiunile lor comice care se petrec în Pădurea de Basm.

Maria Tatar, președinta programului pentru Folclor și Mitologie din cadrul Universității Harvard și consultant al acestui serial, comentează despre povestire, povesti și basme: „Când ne aflăm în încurcătură, deseori o poveste ne oferă răspunsul – nu în forma unei remarci, ci ca parte a unei conversații despre lucrurile care ne sunt importante în poveste.” 

Animația "Goldie & Ursuleț" a fost special creată pentru a fi difuzată la TV, avându-l în rolul de co-producător executiv pe Jorge Aguirre ("Giants Beware!", roman grafic în mai multe volume); pe Chris Gilligan („Frankenweenie”) în poziția de producător executiv și regizor; Joe Ansolabehere („Recess”) ca scenarist și Rob Cantor (din trupa Tally Hall) în rolul de compozitor.