Pentru a vizualiza fisierele .pdf aveti nevoie de Adobe Reader
Get Adobe Reader
Abonare Dezabonare

 

 

Interesant, distractiv, util

Începând din acest an școlar, vă propunem pentru orele de biologie și nu numai, să faceți o interesantă incursiune științifică în lumea vie, având ca îndrumător cartea „Ghid de experimente în biologie”, apărută la Editura LVS Crepuscul, elaborată de un colectiv prahovean: Silvia Olteanu, Florina Miricel, Adriana Neagu, Elena Miclescu, Iuliana Tanur, Adriana Mihai.

Cartea se adresează tuturor elevilor care doresc să-și completeze cunoștințele dobândite în cadrul orelor de Științe ale Naturii sau Biologie (clasele IV-IX) și care, prin experimente ușor de realizat, pot îmbina utilul cu distracția.

Este bine de știut că un experiment reprezintă o mică repetare a etapelor din istoria descoperirilor biologiei: oamenii observă, își pun întrebări și, unii dintre ei, încep să caute răspunsuri. Emit ipoteze și le verifică, obțin rezultate așteptate sau descoperă ceva uimitor. Pentru confirmarea rezultatelor, trebuie să se repete experimentul în aceleași condiții. Putem varia anumiți parametri și putem compara rezultatele. Urmează prelucrarea, analiza și interpretarea datelor, iar, în final, prezentarea concluziilor. Ca orice altă activitate, și cea experimentală, necesită exercițiu.

Pentru voi, autorii au experimentat în această cărticică, au fotografiat și au încercat să identifice factorii perturbatori, în așa fel încât să vă „netezească” calea spre cercetare. Vă invităm  să realizați aceste experimente simple, acasă sau la școală și poate, unul dintre voi va descoperi încă un miracol al vieții.

Lucrarea contine 63 de experimente structurate în 6 capitole:

I. Experimente de fiziologie animală

II. Experimente de fiziologie vegetală

III. Microscopia – lumea vie invizibilă

IV. Jocul didactic

V. Modelarea / confecționarea unor materiale / aparate / mulaje biologice

VI. „Filtre biologice” vegetale

Prețul este de 22 lei

Pentru mai multe detalii și comenzii ne puteți contacta:

Ploiesti, Prahova, str. Erou Calin Catalin nr.5 
tel: 0244 511244, 0244 595348, 0344 401285,
fax: 0244 519466
email:office@crepuscul.ro