Pentru a vizualiza fisierele .pdf aveti nevoie de Adobe Reader
Get Adobe Reader
Abonare Dezabonare

 

 

START la înscrierile pentru „Educația financiară prin joc”
începând din anul școlar 2015 - 2016 cadrele didactice și părinții pot opta
pentru studierea de către preșcolari (grupa mare) și
școlari (clasa pregătitoare/clasa I) a disciplinei Educație financiară prin joc
Suportul de lucru este GRATUIT pentru elevii din învățământul de stat


Începând cu anul școlar 2013 – 2014, Banca Națională a României a demarat, în colaborare cu Ministerul Educației Naționale, un proiect de implementare la nivelul învățământului primar a disciplinei opționale “Educație financiară”, adresat elevilor din clasele a III-a și/sau a IV-a. Astfel, în prezent peste 44.000 de copii și 2000 de dascăli din cele 41 de județe ale țării și Municipiul București sunt beneficiarii materialelor didactice puse la dispoziție gratuit celor înscriși în proiect.

Având în vedere rezultatele bune obținute, cât și feedback-ul pozitiv transmis de copii, părinți și dascăli, proiectul s-a extins către primele nivele ale învățământului primar, respectiv clasa pregătitoare și clasa I și învățământul preșcolar - grupa mare. Începând cu acest an școlar s-a demarat introducerea proiectului pilot de studiere a disciplinei opționale Educație financiară la școala primară, prin publicarea unor fișe de lucru pentru școlarii mici de cls. pregătitoare/cls. întâi, legate în cartea Educația financiară prin joc.

Cartea prezintă într-o ordine logică povestea banilor de la troc - ce sunt banii – cum se câștigă aceștia și, mai ales, cum îi utilizăm. De fapt, cartea ne propune o călătorie fascinantă în lumea banilor. Pentru înțelegere, sunt utilizate metode simple: să colorăm, să desenăm, să decupăm banii, să spunem poezii despre bani, să cântăm pe aceeași temă.

Toate activitățile recomandate în carte urmăresc dezvoltarea capacității copilului de a-și comunica propriile idei, opinii, gânduri. Urmărind firul poveștii, copiii învață cum să se comporte în diverse etape din viața reală: la magazin, la bancă, aceștia învață noi reguli de politețe, învață să lucreze în echipă, îndeplinind diverse roluri în situații diferite, îmbină armonios elementele instructiv-educative, cu cele distractive.

Opționalul de educație financiară propus preșcolarilor și școlarilor mici de cls. pregătitoare/cls. întâi urmărește îndeaproape programa școlară elaborată și aprobată de MEN cu ordinul nr. 4778/26.08.2013, adaptată segmentului de vârstă și reprezintă un prim pas în punerea bazelor unei educații financiare atât de necesare omului contemporan.

Autoarea cărții Educatie Financiară prin Joc, Ligia Georgescu - Goloșoiu - consilier în Banca Națională a României (BNR), doctor în economie, și coordonator al întregului proiect și a grupului de lucru propune, alături de carte și un model de programă școlară, realizată conform standardelor MECS, pe care cei înscriși în proiect să o poată adapta grupei de vârstă și nivelului de dezvoltare intelectuală. Cei vizați vor avea posibilitatea să îmbunătățească și să adapteze programa școlară sub o formă nouă pe care să o supună aprobării inspectoratului școlar județean de care aparțin.

De AICI se poate descărca fișa de înscriere în proiect.

 

 

Vă dorim mult succes!

Ligia Georgescu - Goloșoiu

Doctor în economie

 

* Pentru elevii din învățământul de stat înscriși în proiect la începutul anului școlar 2015 - 2016, cartea este gratuită.

Pentru mai multe detalii și comenzi ne puteți contacta:

Ploiești, Prahova, str. Erou Călin Cătălin nr. 5,

tel.: 0244 511244, 0244 595348, fax: 0244 519466, 0746 216104

sau la distribuitorii zonali ai revistelor „Cutezătorii” și „Luminița”

office@cutezatorii.ro