Pentru a vizualiza fisierele .pdf aveti nevoie de Adobe Reader
Get Adobe Reader
Abonare Dezabonare

 

 


Prezentare auxiliar AICI.

Puteți răsfoi pagini din auxiliarul „Prietenul meu pe drumul cunoașterii” în format digital AICI.

Proiectul „Prietenul meu, pe drumul cunoaşterii” a fost demarat în judeţul Prahova, în anul şcolar 2013-2014 de către Editura Explorator. Obiectivul acestui proiect a fost realizarea unui caiet de lucru modern, utilizat ca suport în activităţile didactice derulate la clasa pregătitoare și care realizează interdisciplinaritatea prin metoda integrată.

Aprobarea conţinutului de către MEC prin decizia nr. 60428/24.10.2013 şi feed-back-ul pozitiv din partea cadrelor didactice, elevilor şi părinţilor, a determinat editura să extindă proiectul său la nivel naţional.

Pentru anul şcolar 2016-2017, cadrele didactice şi părinţii pot solicita materiale informative la editură, pentru o mai bună informare şi o eventuală precomandă.

Lucrarea „Prietenul meu pe drumul cunoaşterii” respectă programa pentru clasa pregătitoare și se prezintă în două volume, căte unul pentru fiecare semestru. Aceasta permite totodată şi abordarea diferenţiată a cunoştinţelor predate elevilor, respectând atât standardele de învăţare obligatorii cât şi pe cele ale unor elevi care doresc să studieze mai mult.

În cele 168 de pagini ale fiecărui volum, sarcinile de lucru sunt clar formulate, bazate pe comunicare în diferite contexte de viaţă, stimularea învăţării prin joc, trezirea curiozităţii copilului, dezvoltarea încrederii în sine.

Exerciţiile sunt variate şi de dificultate gradată. În acest fel, se oferă o paletă largă de diferenţiere a parcursului şcolar, adaptat la nivelul de dezvoltare al fiecărui copil.

Cadrelor didactice li se oferă gratuit Suportul Ghid Metodologic (Semestrul I şi II). Acesta conţine planificarea calendaristică anuală şi proiecţia unităţilor tematice pentru fiecare semestru în parte, la clasa pregătitoare. Sunt oferite informaţii despre disciplina integrată, competenţele specifice disciplinei care sunt vizate în acea secvenţă, conţinuturile abordate, activităţile de învăţare propuse, sursa de timp alocată, materialele didactice necesare şi metodele/instrumentele de evaluare recomandate.

Ca suport pentru susţinerea unităţilor tematice, cadrele didactice au în sprijin un CD ce conţine poveşti, cântece şi poezii pentru fiecare unitate tematică în parte.

Ghidul metodologic se utilizează în paralel cu caietul de lucru pentru clasa pregătitoare „Prietenul meu pe drumul cunoaşterii”, care cuprinde sarcini specifice pentru înţelegere, exersare, analiză, reflecţie, aplicare, formare de atitudini.

Achiziţionaţi set-ul de auxiliare semestrul I şi II „Prietenul meu pe drumul cunoaşterii” conceput special pentru clasa pregătitoare, realizat în conformitate cu programa şcolară, la preţul de 20 lei/semestru.

Pentru cadrele didactice care doresc să lucreze la clasă după auxiliarul „Prietenul meu pe drumul cunoaşterii”, Suportul Ghid Metodologic şi CD-ul sunt gratuite.

Pentru precomenzi, vă sugerăm să utilizaţi tabelul din prezentare click aici.

După completare poate fi trimis la nr. de fax: 0244/519466 sau email: office@cutezatorii.ro

Pentru mai multe detalii: Ploieşti, Prahova, str. George Coșbuc nr. 2, tel:, 0244 511 244,

0745  367226, 0723 387225.

Persoană de contact: Daniela Mihai, director distribuție, tel.: 0746 216 132.