Pentru a vizualiza fisierele .pdf aveti nevoie de Adobe Reader
Get Adobe Reader
Abonare Dezabonare

 

 

Pentru a putea vizualiza articolele complete, click pe imaginea/titlul pe care il doriți


Educația financiară prin joc

 

Având în vedere rezultatele bune obținute, cât și feedback-ul pozitiv transmis de copii, părinți și dascăli, proiectul s-a extins către primele nivele ale învățământului primar, respectiv clasa pregătitoare și clasa I și învățământul preșcolar - grupa mare. Începând cu acest an școlar s-a demarat introducerea proiectului pilot de studiere a disciplinei opționale Educație financiară la școala primară, prin publicarea unor fișe de lucru pentru școlarii mici de cls. pregătitoare/cls. întâi, legate în cartea Educația financiară prin joc.

 

 

 

Citiți mai departe AICI.

   

Chimie anorganică și fizică pentru liceu și gimnaziu

sinteze • probleme • teste


Lucrarea se adresează elevilor de liceu și de gimnaziu care doresc să aprofundeze studiul chimiei anorganice și al chimiei fizice și care se pregătesc pentru concursurile de chimie, pentru examenul de bacalaureat și pentru admiterea în învățământul superior, la facultățile care au ca disciplină de concurs chimia.

 


Citiți mai departe AICI.

   

 Prietenul meu pe drumul cunoașterii


Lucrarea „Prietenul meu pe drumul cunoașterii” respectă programa pentru clasa pregătitoare. Aceasta permite totodată și abordarea diferențiată a cunoștințelor predate elevilor, respectând atât standardele de învățare obligatorii cât și pe cele ale unor elevi care doresc să studieze mai mult. 

Există câte un caiet de lucru pentru fiecare semestru, prin care se asigură interdisciplinaritatea între materiile predate la clasa pregătitoare.

 

 

Citiți mai departe AICI.

   

“EDUCAŢIE FINANCIARĂ” – un opţional cu suport GRATUIT pentru învăţământul primar, clasele a III-a şi/sau a IV-a, aprobat de MENCS START la înscrieri pentru anul şcolar 2016 - 2017

 Auxiliarele curriculare recomandate de ministerul educaţiei pentru disciplina opţională „Educaţie financiară”, clasele a III-a şi/sau a IV-a sunt concepute la nivelul ariilor curriculare “Om şi societate” şi “Matematică şi ştiinţe” pentru a fi predate fie ca opţional (CDŞ), fie integrat, interdisciplinar în cadrul unei arii curriculare sau în cadrul orelor de consiliere şi orientare (TC).

                                          

 Citiți mai departe AICI.

  

   
 

„Ghid de experimente în biologie”

 

Începând din acest an școlar, vă propunem pentru orele de biologie și nu numai, să faceți o interesantă incursiune științifică în lumea vie, având ca îndrumător cartea „Ghid de experimente în biologie”, apărută la Editura LVS Crepuscul, elaborată de un colectiv prahovean: Silvia Olteanu, Florina Miricel, Adriana Neagu, Elena Miclescu, Iuliana Tanur, Adriana Mihai.

 

  

 

Cartea se adresează tuturor elevilor care doresc să-și completeze cunoștințele dobândite în cadrul orelor de Științe ale Naturii sau Biologie (clasele IV-IX) și care, prin experimente ușor de realizat, pot îmbina utilul cu distracția.


Citiți mai departe AICI.