Pentru a vizualiza fisierele .pdf aveti nevoie de Adobe Reader
Get Adobe Reader
Abonare Dezabonare

 

 

Mai mulți elevi ai Școlii Gimnaziale „Ion Ionescu” din Valea Călugărească, Prahova, au participat vara aceasta la atelierele din cadrul proiectului „Școala TA de vară!”- ediția a II-a


Într-o zi călduroasă de vară, mai mulţi tineri voluntari şi-au dat întâlnire la Biblioteca "Nicolae Iorga" din Ploieşti pentru a da startul unui nou început de şcoală. Da, aţi citit bine, pentru ei va începe şcoala, dar de data aceasta o altfel de şcoală, fără profesori, fără teme pentru acasă şi fără teste... la "Şcoala TA de vară!"- ediția a II –a

În  luna iunie, a debutat  proiectul ,,Şcoala TA de vară!" – ediția a II-a, prin organizarea unei întâlniri de pregătire a voluntarilor pentru susţinerea unor ateliere în luna iulie cu copiii înscriși din comuna Valea Călugărească, Prahova.

Atelierele au fost susținute de către 14 voluntari/animatori și 7 traineri. Transmiterea conținuturilor a fost realizată îmbinând metodele moderne de învățare cu metodele de educație nonformală. 

Cele 7 ateliere au avut următoarea tematică:

„Chitariștii soarelui de vară” - atelier de muzică

„Mâini dibace” – atelier de handmade

„English is fun” - atelier de limba engleză pentru începători

„Joc și comunicare” – atelier de dezvoltare personală

„Chimia și viața” - atelier de știință

„Călător prin țara mea” - atelier de cunoaștere a zonei și orientare tusirstică

„Micii cititori” – atelier de lectură

Impresii ale voluntarilor care s-au implicat ca și animatori în cadrul atelierelor...

Am ales să mă alătur acestui proiect  pentru că mi-am dorit să petrec altfel timpul liber din vacanţă, sprijinindu-i astfel pe copiii care au ales să participe la unul dintre atelierele şcolii de vară. Acesta experienţă mă va ajuta atât pe mine cât şi pe copiii participanţi în dezvoltarea personală  a declarat un voluntar al Asociației ,,Tinerii Voluntari - Valea Călugărească."

Am ales să particip în acest proiect pentru a fi alături de copiii de la Valea Călugărească, să îi susţin în procesul de învăţare non-formală. Mă aştept ca toţi copiii să fie receptivi, să fie activi în cadrul atelierelor ,să se distreze şi să le placă ce vom face împreună, a declarat un voluntar al Asociației,,Tinerii Voluntari - Valea Călugărească."

Proiectul este inițiat și finanțat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Prahova, în colaborare cu Asociația „Tinerii Voluntari – Valea Călugărească” și Asociația „pH Chim”.

Puteți vizualiza mai multe imagini din cadrul proiectului, mai jos: